INNEHÅLL

Innehållet måste fånga användarnas intresse, uppmana till konvertering, vara sökmotoroptimerade … sitter du och gäspar? Okej kanske inte världens roligaste att läsa om men det finns mycket att tänka på när man skriver en text. Det är faktiskt svårare än vad man tror. Tur att vi på Smatter har skribenter som kan hjälpa dig sy ihop påsen och producera innehåll som har alla komponenterna.

Är du kvar? I sådana fall försöker vi kort beskriva hur vi tänker.

Var ska man börja?

Det är synd att skapa någonting bara för skapandets skull. Därför är det viktigt att man har en tanke kring vad man vill att det nya innehållet ska bidra till. Varför ska vi producera just den här texten? Låt oss gå in på hur vi på Smatter tänker!

Kvinna skriver på en skrivmaskin

Vad för typ av innehåll?

Vad gör vi på Smatter för innehåll? Ja, vad gör vi inte? Blogginlägg, nyheter, produkttexter, pressmeddelanden, nyhetsbrev, annonser eller annan typ av innehåll, you name it!

Varför producera innehåll?

Men varför producerar vi innehåll? Vad ska innehållet användas till? Jo, texterna ska göra att läsaren gör det du vill att den ska göra. Lät det lite luddigt? Okej, vi reder ut det här. Texterna ska dels vara intressanta och dels även fylla en funktion. Vi kan alltså producera innehåll för olika syften. Vad vill vi med vårt innehåll? Vill vi dela med oss av information, uppmana till att ta kontakt, försöka sälja mer produkter… listan kan göras lång. Det är där vi kommer in. Vi smattrar oss in på djupet och ser till att alla de här pusselbitarna faller på plats. Så slipper du tänka på det, helt enkelt!

Hur ska innehållet utformas?

Okej, den här kan faktiskt vi svara på … Sökmotoroptimering! Texterna vi producerar bör, förutom intressanta och matnyttiga, även förstås vara sökmotoroptimerade. Här går vi igenom de sökord och sökfraser som era besökare använder sig av. In med sökorden och fraserna för nu j*klar ska vi klättra i position på Google!

Intresserad?

HEJ@SMATTER.SE

chat