SEM

SEM, eller Search Engine Marketing, är ett kostnadseffektivt marknadsverktyg för den digitala aktören…. och där slutade du läsa, eller hur? Ofta ska det låta så himla invecklat. Termer hit, termer dit. SUCK. Vi på Smatter säger som det är – SEM är betald annonsering på sökmotorer. Punkt. 

Varför är SEM så bra då?

Jo, med SEM riktas annonserna mot personer som aktivt letar efter det du erbjuder. De står alltså redan utanför fönstret och längtar efter att få komma in i värmen, så det är bara för dig att släppa in dem! Vill du ha fler leads? Eller vill du öka intäkterna i din webshop? Då är SEM något för dig.

”The icing on the cake” så att säga är att du endast betalar för när användarna faktiskt klickar på annonsen. De letar efter dig, du letar efter dem – Smatter för er samman. A match made in heaven (tycker vi i alla fall).

Man pratar med en kvinna samtidigt som han står på en annan mans rygg

Är remarketing svaret på livets alla frågor?

Nja, kanske inte. Men några frågor ska det nog kunna lösa! För finns det något värre än spam? Svar = NEJ. Drömmen är ju att alla annonser man ser är om grejer man faktiskt är intresserad av. Och hörru, just den drömmen kan vi faktiskt uppfylla åt dig. Eller vi och vi, det finns en teknik vi kan använda som löser det åt oss. Hört talas om remarketing?

Med remarketing riktar man annonser mot de personer som redan har varit inne på din hemsida. Dessa borde rimligtvis redan vara intresserade av det du har att erbjuda, eller hur? Man kan säga att man ”återanvänder” trafiken, som second hand fast digitalt. Smidigt va?

Shop til´ you drop med Google Shopping

Spegel, spegel på väggen där, säg vad som kan göra min webshop populär?

Det är klart att din plånbok ska säga ”catching” – vi rekommenderar att du jobbar med Google Shopping!

Skämt åsido, Google Shopping är faktiskt en riktigt smidig funktion. Det funkar som en prisjämförelsetjänst där produktannonserna visas bredvid varandra med bild och pris. Allt står uppradat och klart framför dig, då brukar det vara svårt att hålla shoppingdjävulen borta. Klick, klick, köp, klart. Är du e-handlare passar detta dig som handen i handsken. Badabing Badaboom – online shopping is king!

Visste du att…

…SEO och SEM går hand i hand? Ju bättre Google tycker att hemsidan som annonseringen länkar till är, desto mindre behöver du betala för klicken. Jobbar du med det ena så tjänar du även på att arbeta med det andra. Vet du vad det bästa är? Smatter kan hjälpa dig med båda! Tänka sig hur saker kan lösa sig ibland va? Otroligt.

Intresserad?

HEJ@SMATTER.SE

chat