fbpx

Meny

Domkyrkan i Uppsala

Marknadsföring i Uppsala: Optimera din lokala närvaro


Marknadsföringw är själva nyckeln för att få ditt företag att lysa upp och locka till sig uppmärksamhet från din målgrupp. Oavsett om du är en etablerad spelare eller en nykomling i Uppsala är det viktigt att du har en stark marknadsföringsstrategi. Det kommer hjälpa dig att klättra upp till toppen på den lokala scenen. I detta blogginlägg kommer vi att dyka ner i några viktiga punkter. Det kommer göra att du kan dra nytta av den lokala buzzen för att nå ut till din målgrupp.

 

1. Knäck koden för din målgrupp

En grundläggande del av framgångsrik marknadsföring är att ha förståelse för din målgrupp. Häng med i deras preferenser, beteenden och vad de egentligen behöver. Uppsala har ju sin egen unika grej going on. Genom att anpassa din marknadsföringsstrategi efter lokalbefolkningens smak kommer du att skapa ett band med din målgrupp. Det gör du genom data, analys och mätning.

 

2. Leta fram lokala skatter i din marknadsföring med sökmotoroptimering (Local SEO)

För att synas online i Uppsala är det viktigt att piffa till din närvaro för lokal SEO. Se till att din hemsida är kryddad med smaskig lokal info, som stadens namn, adress och telefonnummer (riktigt smaskig info va?). Skämt åsido, regga ditt företag på lokala företagsregister och fixa sådär grymma recensioner från nöjda kunder. Detta kommer hjälpa dig att smälla till i sökresultaten. Du kommer att synas bättre för personer som letar frenetiskt efter produkter eller tjänster i Uppsala.

 

3. Surra runt i sociala medier

Sociala medier som Facebook, Instagram och Twitter kan vara kraftfulla verktyg för lokal marknadsföring. Skapa en svängig närvaro på plattformar som Facebook, Instagram och Twitter och använd dem för att dela fett relevant innehåll med hjälp av Content Marketing. Engagera din målgrupp och sprid dina erbjudanden. Använd hashtags som har med Uppsala att göra och var med i snack om grejer som har med staden att göra. På så sätt kommer du att synas mer och bli tjenis med lokalbefolkningen.

 

4. Samarbeta med lokala Bianca Ingrosso

Ett annat effektivt sätt att marknadsföra ditt företag i Uppsala är att samarbeta med lokala influencers som är i ropet. Kolla in vilka som hörs högst (hörs positivt, annars kan det bli ett jäkla hålligång) inom din bransch eller i Uppsala. När du gjort det kika om de vill jobba med dig för att göra ett rejält statement för ditt företag. Genom att dra nytta av deras följare kan din synlighet bli större och ditt företag bli en snackis bland lokalbefolkningen.

 

Du vet väl om att vi på Smatter kan hjälpa dig med det här va? Hint hint!

Hörs!

 

Kontakta oss!