fbpx

Meny

Google Analytics 4

MÅLSPÅRNING FÖR MÄTBARA RESULTAT

Google Analytics 4 (GA4) är den senaste versionen av Google Analytics-plattformen. Det är en webbanalystjänst som hjälper dig att spåra och analysera besökaraktivitet på din webbplats eller i din app. Sätter du upp mål för din verksamhet eller ditt företag? Det borde du även göra digitalt! Fast här kanske målen ser lite annorlunda ut.

DIGITALA TJÄNSTER KONTAKTA OSS

Hur fungerar målspårning?

Om du sätter mål som du kan mäta blir det också mycket enklare att se hur det faktiskt går för ditt företag. För hur ska man kunna mäta om man inte har något att mäta mot? Mäta, mäta, mäta. Ett sånt där ord som blir konstigare ju fler gånger du säger det högt. Aja, skitsamma. Låt oss gå in på hur Google Analytics 4 kan hjälpa dig!

Säg hej till din nya bästa vän – Google Analytics 4!

“Google Analytics 4 är ett kraftfullt spårningsverktyg som mäter statistik, trafik och besökarnas beteende på din hemsida. Det hjälper dig att identifiera de mest lönsamma investeringsområdena för din marknadsbudget.”

Neeeeej tänker du. Joooo säger vi. GA4 har ett rykte om sig att vara superkrångligt. Men man ska inte alltid tro på allt man hör, eller hur? Bara man vet vad man letar efter så är det lätt som en plätt! Det är helt enkelt ett spårningsverktyg som visar dig hur bra din hemsida presterar. Vad är det som gör din sida så bra? Och vilken del behöver en formtoppning? Det kan GA4 (och vi på Smatter) hjälpa dig med.

 

Google Analytics 4 + Google Tag Manager

Att använda Google Tag Manager är som att smyga in bakvägen på klubben. GTM (visst älskar man förkortningar?) är nämligen en bakdörr in till webbplatsens kod. Här kan man spendera timmar och försvinna i världen av taggar, pixlar, variabler, triggers… förlåt, vart var vi någonstans? Just det, GTM. I alla fall, här väljer vi vad vi vill hålla extra koll på på hemsidan. Det kan till exempel vara köp, kontakter eller leads – det du tycker är viktigt helt enkelt. Sedan skickar GTM vidare den informationen till sin kompanjon Google Analytics 4. Kanoners!

En spårningsexpert och en månadsrapport, tack!

Tack vare alla dessa pixlar, spårningsverktyg och hej kom och hjälp mig kan man få fram en hejdundrande massa statistik. Och vi älskar ju att nörda ner oss i sånt här. Men vi fattar också att alla andra kanske inte gör det. Så vad är egentligen bra för dig att veta och vad kan du sålla bort? Det kan vi ta fram åt dig! Vi plockar ihop det bästa från databuffén och serverar dig det på ett silverfat i form av en månadsrapport. Smaklig måltid!

Jag vill veta mer om Google Analytics 4!

Du har väl inte missat Smatters alldeles egna blogg? I vår blogg pratar vi om allt som har med digital marknadsföring att göra. De senaste trenderna, tips och tricks, förklaring av olika uttryck – och AI såklart! En blogg med lite gott och blandat helt enkelt för den som är sugen. Här kan du se våra senaste inlägg om just data, analys och mätning!

Intresserad av Google Analytics 4?

HEJ@SMATTER.SE