fbpx

Meny

Marknadsföring i sociala medier

KONSTEN ATT SYNAS I SOCIALA MEDIER

”Ditt senaste inlägg publicerades för 8 månader sedan.” Känner du igen dig? Att skapa ett intressant flöde på sociala medier kan vara lättare sagt än gjort, men vikten av att vara aktiv blir bara större och större. Är du på ett ställe just nu med människor runt omkring dig? Kolla upp! Hur många kollar i mobilen just nu? Rätt många va? Och du! Du räknade med dig själv, eller hur?

DIGITALA TJÄNSTER KONTAKTA OSS

Bygg digital närvaro med dina sociala medier

Det är viktigt att ditt företag blir ett namn på tapeten när det kommer till sociala medier. Ofta är det något som hamnar mellan stolarna på ett företag. Därför kan du använda Smatter så sköter vi det åt dig! Hur bra är inte det?

Vi sätter upp en plan samt producerar och publicerar inläggen. Fråga är hur mycket vill du hänga med dina följare? Är du den sköna polaren som tar med dem vart du än går? Eller är du den som väljer de kvalitativa stunderna? Vilken frekvens du vill ha på era “häng” bestämmer du själv. Men att sluta höra av dig till dem finns inte på kartan. Dina följare är ju dina polare! Vi hjälper dig att vårda din relation med dem, helt enkelt.

Vilka kanaler vill du vara aktiv i? Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok, LinkedIn – listan kan göras lång. Oavsett kanal hjälper vi dig. Och vet du va? Många av dina sociala medier fungerar som en tandemcykel – de sitter ihop med varandra. Jobbar du med den ena, så bör du även jobba med den andra.

”Om jag vill att Smatter tar hand om mitt företags sociala medier, hur fungerar det då?”

Let´s make a plan!

Tillsammans med dig kikar vi på vad ni vill prata om i era sociala kanaler. Ni vet, tonalitet, frekvens, plattformar och sånt. När vi har informationen på plats lägger vi en contentplan som matchar era önskemål.

“Press start to produce content”

Nu börjar vi producera content i rask takt. Vi anpassar bilder och filmer efter rätt format, skriver copy till de olika plattformarna och låter dig godkänna innehållet. Vi startar upp motorn och trycker på gaspedalen, helt enkelt.

Ut med skiten!

Nu har vi (förhoppningsvis) ett helt lager med färdigsmattrat material. Det som återstår – publicera. Överallt. Där du
vill. We get shit done!

Fick det nån effekt?

Tumme upp, kommentarer och reaktioner. Trafik, leads och avslut. Vi mäter, följer upp och rapporterar. Varför då? Ja, hur ska vi annars få några resultat?!

Marknadsföring sociala medier

Paid Social skickar ditt content till nya höjder

Spridning, social media marketing, paid social. Kärt barn har många namn men alla vägar leder till Rom, som man brukar säga. Summan av kardemumman är att det handlar om annonsering på sociala medier och att nå de rätta målgrupperna. Knacka på Smatters dörr för att boosta din digitala marknadsföring – helt utan krångel!

KONTAKTA OSS

Hur fungerar då annonsering på sociala medier?

Annonsering på sociala medier är som att kliva in i en godisbutik – det finns massor av olika smaker att prova på! Vill du marknadsföra ett evenemang? Check. Sälja en produkt eller tjänst? Check. Generera leads? Check. Sprida information? Check. Och mycket mer. Du förstår grejen. Det bästa av allt? Det fungerar!

För dig som driver en e-handel är digital marknadsföring ett hett tips. Det är ett kraftfullt verktyg för att öka dina intäkter online. Vem vill inte ha en ökad försäljning?

Men hur går det till då, undrar du kanske? Vi ska försöka summera det snabbt, så häng med. Vi lovar att inte sväva iväg. Åtminstone inte alltför mycket.

 

Hej, vi är Smatter – vilka är ni?

Allting börjar med ett första möte, kanske en kopp kaffe eller två. Vi sätter oss ner tillsammans och surrar lite om ditten och datten. Om bilen går bra och hur vädret har varit. Och kanske även om sånt där som kan vara bra att veta innan vi kör igång. Förväntningar, målsättning, budget, budskap, målgrupp och sånt.

Fix och prepp

När mötet är över kan du lugnt luta dig tillbaka i kontorsstolen och låta oss ta över rodret. Vi ser till att du har allt du behöver för att annonserna ska vara redo att tugga igång. Korrekt spårning, Facebook Pixel, Facebook Conversion API, uppsatta mål i Google Analytics – du vet, sånt där som kanske inte är så charmigt men som kan vara bra att ha. Sånt löser vi.

 

Nu kör vi igång!

Det är nu det roliga händer – vi sätter igång annonserna! Självklart har du redan fått kika på dem då vi vill vänta in en tummen upp innan vi fyrar av. Det känns som att skicka ut kalvar på grönbete, hur kommer de klara sig själva där ute på ängen? Den som lever får se.

 

Optimering hit och dit

Under vägens gång har vi koll på hur det går för dina kalvar. Förlåt, annonser. Vi petar lite här, justerar någonting där. Som att idrottare toppar formen inför ett stort mästerskap så gör vi också vårt allra bästa för att annonserna ska gå så bra som möjligt.

Orkester

Marknadsföring sociala medier

Vad händer när kampanjen är klar?

Slutet gott, allting gott. Men hur har det gått då? Och vad händer nu? Vi sammanställer resultatet och serverar dig det på ett silverfat. Du vet, statistik, viktig data och sånt. Dessutom är vi väldigt nyfikna på hur du har upplevt allting från ditt håll. Så vi tar gärna en kopp kaffe igen och pratar om det som har varit. Snipp snapp snut, så var sagan slut.

Eller? Varför sluta när vi har haft det så trevligt? Vi fortsätter med nya annonser!

KONTAKTA OSS

Marknadsföring sociala medier

Berätta mer om sociala medier!

Du har väl inte missat Smatters alldeles egna blogg? I vår blogg pratar vi om allt som har med digital marknadsföring att göra. De senaste trenderna, tips och tricks, förklaring av olika uttryck – och AI såklart! En blogg med lite gott och blandat helt enkelt för den som är sugen. Här kan du se våra senaste inlägg om just sociala medier!

Behöver du hjälp med sociala medier?

HEJ@SMATTER.SE