fbpx

Meny

Google annonsering

LÅT OSS SNACKA GOOGLE ADS!

SEM, även kallat Search Engine Marketing eller Google annonsering, är ett kostnadseffektivt marknadsverktyg för den digitala aktören… och där slutade du läsa, eller hur? Ofta låter det så himla invecklat. Termer hit, termer dit. SUCK. Vi på Smatter säger som det är – SEM är helt enkelt betald annonsering på en sökmotor. Punkt.

DIGITALA TJÄNSTER KONTAKTA OSS

Hur fungerar Google annonsering?

Med Google annonsering riktas annonserna mot personer som aktivt letar efter det du erbjuder. De står alltså redan utanför fönstret och längtar efter att få komma in i värmen, så det är bara för dig att släppa in dem! Vill du ha fler leads? Eller vill du öka intäkterna i din webbshop? Då är Google annonsering något för dig.

“The icing on the cake” så att säga är att du endast betalar när användarna faktiskt klickar på annonsen. De letar efter dig, du letar efter dem – Smatter för er samman. A match made in heaven (tycker vi i alla fall).

Är remarketing svaret på livets alla frågor?

Nja, kanske inte. Men några frågor ska det nog kunna lösa! För finns det något värre än spam? Svar = NEJ. Drömmen är ju att alla annonser man ser är om grejer man faktiskt är intresserad av. Och hörru, just den drömmen kan vi faktiskt uppfylla åt dig. Eller vi och vi, det finns en teknik vi kan använda inom Google annonsering som löser det åt oss. Hört talas om remarketing?

Med remarketing, som är en del av Google annonsering, riktar man annonser mot de personer som redan har varit inne på din webbplats. Dessa potentiella kunder borde rimligtvis redan vara intresserade av det du har att erbjuda, eller hur? Man kan säga att man ”återanvänder” trafiken, som second hand fast digitalt. Smidigt va?

Genom att utnyttja möjligheterna inom Google annonsering, inklusive remarketing, kan du maximera din marknadsföringspotential och nå rätt målgrupp på ett effektivt sätt.

Shop til´ you drop med Google Shopping!

Spegel, spegel på väggen där, säg vad som kan göra min webbshop populär?

Det är klart att din plånbok ska säga ”catching” – och lösningen är Google Ads med fokus på Google Shopping!

Skämt åsido, Google Shopping är faktiskt en riktigt smidig funktion inom Google Ads. Det funkar som en prisjämförelsetjänst där produktannonserna visas bredvid varandra med bild och pris. Allt står uppradat och klart framför dig, då brukar det vara svårt att hålla shoppingdjävulen borta. Klick, klick, köp, klart. Är du e-handlare passar detta dig som handen i handsken. Badabing Badaboom – online shopping is king!

 

Visste du att…

…SEO och Google Ads går hand i hand? Ju bättre Google tycker att hemsidan som annonseringen länkar till är, desto mindre behöver du betala för klicken. Jobbar du med annonsering på Google så tjänar du även på att arbeta med SEO. Vet du vad det bästa är? Smatter kan hjälpa dig med både Google Ads och SEO! Tänka sig hur saker kan lösa sig ibland va? Otroligt.

BERÄTTA MER OM SEO KONTAKTA OSS

Google annonsering – och massa annat!

Du har väl inte missat Smatters alldeles egna blogg? I vår blogg pratar vi om allt som har med digital marknadsföring att göra. De senaste trenderna, tips och tricks, förklaring av olika uttryck – och AI såklart! En blogg med lite gott och blandat helt enkelt för den som är sugen. Här kan du se våra senaste inlägg om just Google Ads!

Intresserad av Google annonsering?

HEJ@SMATTER.SE